Csontvázasszony: egy különleges hangulatú, különleges technikával készült képekből álló kiállítás


(2012. június 18.)
2012. július 5-én nyílik meg Szabó Noémi Sznono festőművész Csontvázasszony című kiállítása a Duna Palotában. A fiatal festőnő vegyes technikával készített képein a NŐ sokféle szerepét mutatja be, amelyet a megnyitó interaktív playback színházi előadása tesz teljessé: A látogatók a Nő titkokkal övezett érzései, vágyai születésének lehetnek tanúi, amelyek a hús-vérré válás folyamatában jelölik ki a kulcsfontosságú állapotokat.

 A különleges tehetségű festőnő hol fatáblára, hol vászonra készített, különböző anyagokkal kísérletező képein saját belső világán, vágyain, érzésein keresztülszűrve ábrázolja a női lélek mélységeit. Korábban készített, a NŐ című festménysorozatának válogatott anyaga a kiállítótér egyik falán, az újabb irányokat képviselő, a közönség számára először látható festményei a tér szemközti falán kapnak helyet. Míg a régebben készült festmények a nőiség, a női szerepek egyetemességéről vallanak, az új művek egy nagyon személyes kitágulást, kitárulkozást jelenítenek meg az érzések és hangulatok, illetve a vágyak világa felé. A kiállítás címét ("Csontvázasszony") Clarissa Pinkola Estés magyar származású amerikai pszichológus szimbolikus meséje ihlette, amely a befejezés és kezdet kapcsolatát, körforgását jeleníti meg.

A kiállítást megnyitó, improvizációs elemekre épülő playback színházi előadás egy olyan kísérlet, melyben a látogatók maguk is alkotóvá válnak, megosztva a színészekkel a képek kapcsán született pillanatnyi hangulataikat és érzéseiket. Az alkotók az abban a pillanatban megszülető érzéseket jelenítik meg  egy-egy mozdulattal, hanggal, zenével.



 A kiállítás 2012. július 5 és 30-a között látogatható a Duna Palotában (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.).



No comments:

Post a Comment

SZNONO

SZNONO

Portfolio

2003-2006 (19) 2007-2008 (9) 2009 (5) 2010 (14) 2011 (6) 2012-2013 (9) Kiállítás (16) Souvenir (4)